Cégvilág

Újabb másfél milliárd az egészségügynek

Több mint 1,5 milliárd forint többlet forrást biztosít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 255 járóbeteg-szakellátást végző egészségügyi szolgáltatók részére a miniszteri tartalékkeret terhére, amelyet betegellátási feladataik elvégzésére fordíthatnak.

A szolgáltatók közül három – a DEOEC Kazincbarcikai Kórháza, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház, valamint a miskolci MISEK Nonprofit Kft. - a tüdőszűrések számának növekedése miatt kap több mint 8 millió forintot utólagos kifizetéssel, míg a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Háza a folyamatosan növekvő betegforgalommal működött járóbeteg-szakellátására fordíthat további 2,2 millió forintot.


A keret felosztása során elsődleges szempontként a teljesítményvolumen-korlátot tartósan meghaladó, a betegellátási szükséglet által indokolt túlteljesítést, valamint a megyei szinten tapasztalható, lakosságszámhoz viszonyított teljesítményvolumen-korlát különbségeket vették figyelembe. A többlet 75 százalékán osztoznak ennek alapján az intézmények. A további 25 százaléknyi keretet a képalkotó diagnosztika (CT, MR) területén megnövekedett várólisták kiegyensúlyozására, csökkentésére, valamint a 2010. év során végzett beruházások miatti teljesítmény kiesések kompenzálásaként kapják a szolgáltatók.


A most kiosztott 1 milliárd 510 millió 265 ezer 300 forint többlet keretet a július havi teljesítményeiktől kezdődően a finanszírozási év végéig (2011. október végéig) használhatják fel. Az érintett szolgáltatókat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár néhány napon belül értesíti az elszámolható többlet mértékéről

misek ct tartalék deoec egészségügy MR
Kapcsolódó cikkek