Cégvilág

Irány a melegebb éghajlat - Így készülnek az utazási irodák a télre

Bár a nyári charterjáratok egy része egészen október végéig közlekedik, a hazai utazásszervezők már lázasan készülnek a téli időszakra.

A magyar charterutasok az idén télen – a tavalyihoz hasonlóan – afrikai, ázsiai és európai úti célok között válogathatnak. A charterező légitársaságok köre ugyanakkor évek óta változatlan és meglehetősen szűk: jóformán alig akad a Travel Service-en kívül játékos a pályán.

A Malév ugyan aktív ezen a piacon is, azonban most azt a tájékoztatást kaptuk tőlük, hogy még folynak az egyeztetések az utazásszervezőkkel.

A Travel Service-től ellenben már részletes - bár még nem végleges - téli chartermenetrendet kapott a TurizmusOnline. Ebből a többi között kiderül, hogy Bangkokba 10/11 napos rotációban indít járatot a Best Reisen. Az első járat karácsony előtt indul, és március 5-éig közlekedik.

A Best Egyiptomba is indít járatot a Travel Service-zel, a tunéziai Nouvelle Air-rel pedig Monastirba. Monastirba a Kartago Tours is tervez járatot, szintén a Nouvelle Air gépén. Mivel a két járat ugyanazon a napon indul, így alacsonyabb töltés esetén összevonják a két gépet.

A Kartago Tours Hurghadára, illetve Sharm-el sheikh-re indít járatot, míg a Safari Travel és a Neckermann december 28-án indítja heti járatait Afrikába, amely minden héten érinti a kenyai Mombasát, bizonyos időpontokban pedig Zanzibárban, Mauritiuson, illetve a Seychelle-szigeteken is leszáll.A Neckermann Las Palmasra is indít járatot december végétől április végéig.

Az Anubis Travel a Malévvel repül Hurghadára, illetve lesz egy Sharm-el-sheikh – Aqaba kombinált útjuk is, november 5-től április végéig. A Green Travel is tervez egy téli hurgahdai chartert, de még tárgyalnak a légitársaságokkal, így csak néhány nap múlva derül ki, melyik szállítóval szerződnek.

charter sharm el sheik monastir Egzotikus hurghada Egyiptom
Kapcsolódó cikkek