Cégvilág

Jön a kályha szezon - 20 ezer forintért is vásárolhatunk

Tavaly nagyon népszerűek voltak a csempés kandallók a Praktikernél, és az idei évben is ezek jó forgalmára számít a barkácslánc. Ennek megfelelően a cég nagyobb mennyiséget kötött le a beszállítóknál és újdonságokat is bevezetett a fűtési szezon kezdetén.

Bár a kályhák és kandallók piaca stagnált az utóbbi években – elsősorban a válság hatására –, a Praktiker továbbra is racionálisan és optimistán tekint a jövőbe. A szakemberek szerint ugyanis tovább nő azon vásárlók köre, akik ésszerű keretek között kívánják korszerűsíteni, kicserélni otthoni fűtéstechnikájukat. Sokan rájöttek ugyanis arra, hogy egy energiatakarékos megoldás jobban „kamatozik”, mint egy pénzügyi és már az első fűtési szezontól jelentkezik a haszna.

A legolcsóbb kályha akciósan 19 990 forintért vásárolható meg, míg a legdrágább kandalló 479 990 forint. A fűtési szoritmentet többféle kandallóbetét és elektromos, más néven látványkandalló egészíti ki – számos konvektor, olajradiátor, hősugárzó, infrasugárzó és vegyes tüzelésű kazán mellett. Termoventilátor már 1 999 forinttól kapható a Praktikernél, emellett a közép és felső szegmensben is kínálnak termékeket. A szortimentben a sajátmárkán kívül több ismert márka is képviselteti magát.

A tavalyi évben nagyon népszerűek voltak a csempés kandallók a Praktikernél, az idei évben is számítanak ezek jó forgalmára. Ennek megfelelően nagyobb mennyiségeket kötöttek le a beszállítóknál. A cég tapasztalatai szerint a magyar vásárlók leginkább ár-érték alapján döntenek ebben a szegmensben is vásárlás idején, de nyilván fontos szempont, hogy lakásban vagy házban lakik-e a fogyasztó. A lakásokhoz leginkább a kiegészítő fűtést vásárolják, ide tartoznak a dizájn kandallók is, míg a családi házban élők el tudják helyezni a nagyobb kandallókat is, illetve ők vásárolják a kazánokat és a vízteres kandallókat is.

 

ár-érték kályha Praktiker akció fűtési szezon kandalló
Kapcsolódó cikkek