Cégvilág

Távoznak az Origo vezetÕi

Közös megegyezéssel távozik az Origo Zrt.-tÕl Weyer Balázs, az [origo] portál fÕszerkesztÕje, ezzel egyidejÛleg – szintén közös megegyezéssel – Nádori Péter, az Origo.hu internetes újság fÕszerkesztÕje is befejezi munkáját a vállalatnál október 1-jével – közölte a társaság.

A fÕszerkesztÕk távozásának okáról a Világgazdaság megkeresésére nem közöltek részleteket a cégnél. Úgy tudjuk, költségcsökkentés is lehet a váltás indoka, az Origo Zrt.-nek értesüléseink szerint legalább nullszaldót kell felmutatnia az idén a tulajdonos Magyar Telekom felé.

Weyer Balázs és Nádori Péter a portál indulását elÕkészítÕ projekt tagjaként, 1997-ben kezdte munkáját az [origo]-nál. Az alapító fÕszerkesztÕ, Nádori hoszszabb kitérÕ után, 2008-ban tért vissza, míg Weyer 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetÕjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

A két szakember kulcsszerepet játszott Magyarország vezetÕ internetes tartalomszolgáltatásának sikereiben, az általuk vezetett szerkesztÕség csapatmunkájának köszönhetÕen az [origo] meghatározó tömegmédium lett. „Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában” – mondta Vaszily Miklós vezérigazgató.

Az új vezetÕ személyérÕl a közeljövÕben születik döntés. Néhány héttel korábban egy másik vezetÕ beosztású munkatárs távozását is bejelentette az Origo Zrt., Hámori Barbara, a szórakoztató tartalmak igazgatója szintén októbertÕl hagyja ott a céget. Utódja nem lesz, a terület a jövÕben közvetlenül az Origo Zrt. vezérigazgatója, Vaszily Miklós irányítása alá kerül.

Változások az Indexnél is

Az Origónál történt változásokkal egy idÕben komoly átalakulás zajlik az ország másik nagy internetes hírszolgáltatójának számító Indexnél is. A portáltól 11 év fÕszerkesztÕi munka után közös megegyezéssel, saját kezdeményezésére távozott Uj Péter. Több vezetÕ munkatárs mellett tegnap erÕsítette meg távozását Gazda Albert, az Index lapszerkesztÕje is.


vaszilij hírportál wexer nádori origo
Kapcsolódó cikkek