Cégvilág

Több pénz lesz, ha sokan lesznek jók

Magyarországon még mindig gyengélkedik a kutatás-fejlesztés és innováció, miközben a 2014–20-as új tervezési-költségvetési időszakban ez lesz az egyetlen nyertes terület – mutatott rá a Világgazdaságnak adott interjújában Cséfalvay Zoltán.

A jelenlegi szabályozás szerint az a vállalkozás, amely kutatás-fejlesztést végez, jogosult arra, hogy leírjon a társasági adóalapjából és az innovációs járulékból. A nemzetgazdasági tárca által kidolgozott új modellben a vállalkozások akár azt is megtehetik majd, hogy a társasági adóból írják le az igazolt k+f ráfordításaik meghatározott százalékát.

A nagyvállalatoknál 25, a kis- és középvállalkozásoknál 35 és a fiatal, innovatív vállalkozásoknál 60 százalékos lenne az adókedvezmény. A fel nem használt adót az állam a kisvállalkozásoknak egy év múlva, a nagyvállalatoknak pedig három éven belül térítené vissza.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

k+f kis- és középvállalat Cséfalvay nagyvállalat
Kapcsolódó cikkek