Cégvilág

Világszinten vezető lesz - Itt tart a szentgotthárdi Opel gyár

Már a belső munkálatok folynak az Opel Szentgotthárd Kft. frissen felépült 30 ezer négyzetméteres üzemcsarnokában, amely új motorgyári gépsoroknak ad majd otthont és amely révén a világ egyik vezető motorgyára lesz a jelenleg 60 ezer négyzetméteres üzem.

Az új csarnok mellett, a régi gyárépületben folyik a korábbi autógyár felújítása, ahol korábban az Astra valamint a Vectra modellek készültek. Ide már meg is érkeztek az első gépek. A hengerfej gyárban viszont már a nyári leállás alatt új gépeket telepítettek, mégpedig azért, hogy a hengerfejüzem képes legyen majd az új motorgyár ellátására is.

A felújítás alatt álló 31 ezer négyzetméteres egykori autógyár, valamint új üzemcsarnok együttesen ad otthont a jövő év végén induló, az Opelnél csak flex – azaz rugalmas – motorgyárként emlegetett egységnek, amely a teljes felfutás után évi félmillió motor előállítására lesz képes.

Az úgynevezett flex-rendszer azt jelenti, hogy a szerelősor rugalmasan alkalmazkodhat a rendelésállományhoz, és ugyanazon a soron készülhetnek például a dízel és a különféle benzinmotorok főtengelyei.

Részletek a hétfői Világgazdaságban

flex gyár Szentgotthárd motorgyár Opel
Kapcsolódó cikkek