Cégvilág

Új, magyar kereskedelmi láncot indít a Poli-Farbe

Pannon Festék Hálózat néven új kereskedelmi láncot szervez a legnagyobb magyar tulajdonban lévő festékgyártó vállalat, a Poli-Farbe Kft., amely ezáltal legnagyobb vevőinek, a családi szakkereskedéseknek igyekszik jövőt biztosítani.

Pontosabban, az összefogással mindkét fél nyer: a kiskereskedések egységes arculatot, az üzlet egy részének berendezését, marketinget és kedvezményeket kapnak a festékgyártól, az pedig stabil értékesítési csatornához jut. A Poli-Farbe tavalyi 6,3 milliárd forintos bevételének mintegy 80 százalékát a festékboltok és szakkereskedések révén érte el, így létkérdés a bócsai cég számára, hogy ezek a kereskedők életben maradjanak és megerősítsék piaci pozícióikat.

A már megkötött szerződések alapján tavaszig harminc, 2012 végére pedig várhatóan 140 üzletegysége lesz a Pannon Festék Hálózatnak, amelyhez elsőként a budapesti Piktorfesték Kft. Tatai úti, illetve a dabasi T-flex Kft. boltja csatlakozott. A hálózat további üzleteinek átépítése a festékszezon holtidőszakában, a tél folyamán lesz.

"A festékkereskedő magyar tulajdonú kis- és közép-vállalkozások komoly likviditási gondokkal küzdenek, ugyanakkor évek óta szerettek volna összefogni, hogy felvehessék a versenyt a multinacionális vállalatokkal. A Pannon Festék Hálózat életre hívása tulajdonképpen nem más, mint a piaci szereplők összefogása a túlélés érdekében" – mondta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve, hogy Magyarországon körülbelül 800 festékszaküzlet és 400 olyan bolt van, ahol festéket is lehet kapni. Ezek együttesen a 33 milliárdosra becsült hazai festék piac 75 százalékát forgalmazzák.

kereskedelmi lánc piktorfesték Poli-Farbe t-flex pannon festék hálózat
Kapcsolódó cikkek