Cégvilág

A Class FM ünnepelhet

A Class FM a 15-49 éves korosztályban jelentős fölénnyel vezeti a hallgatottsági listát, míg a teljes lakosság körében – ha nem is sokkal – de a Kossuth Rádió vezet – derül ki a Gfk-Ipsos októberi mérési adataiból.

A marketing szempontból legfontosabbnak tekintett 15 és 49 év közötti korosztályban a Class FM vezeti a hallgatottsági listát, míg a második helyet a Neo FM foglalja el. Itt a Kossuth Rádió csak a negyedik helyet foglalja el a Rádió 1 mögött. A 15 év feletti hallgatók körében viszont még vezet a Kossuth, a Class FM és a Neo FM előtt.

Érdekesség, hogy Budapesten a 15-49 év közöttiek körében a Class FM és a Rádió 1 hajszálpontosan egyező eredményt ért el, csakúgy, mint a második helyre eső duó, a Neo FM és a Juventus. A budapesti fiatalok egyébként a Rádió 1-et hallgatják a legtöbbet, ellentétben az országos mintával, aminek fiatal tagjai a Class FM-et hallgatják legtöbbet. Viszont a vidéki nagyvárosok fiatal lakossága körében – Budapesthez hasonlóan – a Rádió 1 vezet a Class FM előtt. Ami a kereskedelmi csatornák reggeli műsorainak versenyét illeti: itt is a Class FM vezet a Neo előtt a 15-29 és a 15-49 éves korosztály körében is.

Class FM NEO FM Ipsos GfK kossuth hallgatottság rádió
Kapcsolódó cikkek