Cégvilág

A Ford borúlátó és folytatja a nyírást

Valenciai gyárából 4 ezer ideiglenes alkalmazottat bocsát el jövőre a Ford, annak ellenére, hogy októberben 6,4 százalékkal 82 ezerre növelte európai eladásait.

A tízhavi egyenleg azonban 3 százalékos csökkenést mutat, a teljes piac ugyanakkor egy százalékkal szűkült. A márka nem bízik a jövő évi fellendülésben, sőt Adrian Schmitz, a Ford of Europe szóvivője kijelentette: a spanyol- és európai keresletcsökkenés az egész iparágat érinteni fogja. Juergen Pieper, a frankfurti Bankhaus Metzler elemzője szerint a helyzet csak rosszabb lesz: több gyártó is szembesülni fog a forgalom esésével, ami további elbocsátásokhoz vezet.

Mint arról szeptemberben beszámoltunk, a dél-európai országok megrendeléseinek esésére hivatkozva a Ford már visszafogta a Saarlouis-ban lévő gyára termelését, ahol a Focus és a Kuga modellek készülnek. Az üzemet két napra már leállították augusztusban, azonban év végéig újabb hét napig szüneteltetni kell a gyártást. Noha egyre nagyobb az igény a dízelmotoros autók iránt, a motorokat szállító PSA/Peugeot-Citroën egyelőre nem tudja biztosítani az igényelt mennyiséget.

 

elbocsátás Ford Valencia megrendelés gyár leépítés piac
Kapcsolódó cikkek