Cégvilág

Becom: félmilliárdos üzemcsarnok-beruházás

Elkészült az osztrák tulajdonban lévő Becom Electronics Hungary Kft. új beruházása: a kétezer négyzetméteres üzemcsarnokot – ahol digitális árammérő órákat gyártanak majd – az eredeti terveknek megfelelően pénteken adták át.

A beruházás összköltsége 480 millió forint, ehhez a társaság 144 millió vissza nem térítendő uniós pályázati támogatást nyert el.
A cég már meglévő, 2006-ban átadott 1500 négyzetméteres csarnokához kapcsolódó új létesítmény önrészét a magyar üzem termelte meg. A bővítéssel kétszeresére növelték az egység termelési és logisztikai területét – idézte a társaság ügyvezetőjét a távirati iroda. Johann Bock kiemelte, hogy a beruházással 20 új munkahelyet hoztak létre. A következő időszakban a Becom 820 millió forint értékű technológiai korszerűsítést hajt végre a gyárban. A hosszú távú tervek szerint a jelenlegi 97 fős létszámot 250-re bővítik.

Az osztrák székhelyű Becom Electronics GmbH tulajdonában lévő cég többek között digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED-világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró-alkatrészeket gyárt a Panasonic, a Siemens, a GE-Medical számára. A társaság értékesítésének nettó árbevétele az elmúlt három üzleti év során folyamatosan emelkedett, 2009-ben átlépte az egymilliárd forintot. A jelenlegi gazdasági év a magyar vállalat számára rekordot jelent, a kalkulációk szerint a forgalom 40 százalékkal, közel hétmillió euróra nő.

A stratégiai célok között a következő három gazdasági évre legalább 5 százalékos évi árbevétel-növekedés szerepel. A Tatabánya–Környe Ipari Parkban működő üzem fejlesztéseként jövőre az autógyártási termékekre vonatkozó műszaki szabványok tanúsítványainak megszerzését tervezik és a magyar leányvállalatot önálló cégként vezetik be a piacra – mondta el az ügyvezető. A Becom GmbH a burgenlandi Lockenhausban működik, a burgenlandi BEWAG áramszolgáltató leányvállalata.

A bővítés önrészét a magyar üzem termelte meg.


-->

Tatabánya gyár Becom üzemcsarnok beruházás üzem
Kapcsolódó cikkek