Cégvilág

Tarlós engedhet: Egységes taxi tarifák lehetnek Budapesten

Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója és Komáromi Endre, a Taxiállomás Kft. ügyvezetője közösen tárgyaltak a taxis érdekképviseletek vezetőivel.

Fárbás Tibor, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete alelnöke és Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a főpolgármesternek elmondták: Budapesten a taxipiac szabályozására, a létszám csökkentésére van szükség. Fárbás Tibor és Metál Zoltán elmondták, kiemelten fontosnak tartják a fix tarifák bevezetését, amitől a városvezetés képviselői nem zárkóztak el, de a főpolgármester kiemelte: csak egységes színvonalú szolgáltatásért lehet azonos árat kérni.
 
Tarlós hozzátette: Budapest számos javaslatot készített a személyszállítási törvény tervezetéhez, melyek az önkormányzatoknak, így a Fővárosnak is lehetőséget biztosíthatnak a taxiszolgáltatás alapvető jellemzőinek szabályozására. A törvény elfogadásával így a Főváros indirekt eszközökkel csökkentheti a létszámot, emellett egységes járműméretet, környezetvédelmi besorolást és színezést írhat majd elő.

A megbeszélésen ismét elhangzott, hogy a jogszabályokat be nem tartó, adót nem fizető taxis vállalkozók engedélye megvonható 2012. január 1-től, emellett az egységes közlekedésirányítási rendszerben a BKK veszi át a taxiközlekedéssel kapcsolatos feladatokat.

A főpolgármester felkérte Vitézy Dávidot és Komáromi Endrét, hogy a személyszállítási törvény remélt elfogadását követően a fővárosi új taxiközlekedésről szóló rendelet koncepcióját készítsék elő és folytassanak a részletekre kiterjedő egyeztetést a taxis érdekképviseleti szervekkel, mind a taxis vállalkozók, mind a fuvarszervezők képviselőivel.

 

Budapest Vitézy főváros tarlós taxi taxiis
Kapcsolódó cikkek