Cégvilág

Teljesülhet az iPhone rajongók régi vágya

Egy japán IT portál értesülése szerint az Apple a korábbinál nagyobb, 4 hüvelykes kijelzővel forgalmazza majd az iPhone 5-öt.

Sok iPhone barát szerette volna elérni, hogy a korábbi 3,5 helyett 4 hüvelykes kijelzővel gyártsák az iPhone-t és ez valószínűleg az almás telefon következő kiadásánál meg is valósul. Az ITProPortal egy japán IT weboldal értesülését idézi, amely szerint a Hitachi és a Sony már gyártják a 2012-ben érkező új telefon nagyobb kijelzőit. A termelési láncban résztvevő informátorok állítása szerint a titokzatos készülék tartozékainak első szállítmánya már útnak is indult és annyi tudható, hogy az IGZO technológiával gyártott kijelzők hüvelykenként 330 pixeles felbontásra lesznek képesek.

A szakértők szerint a riválisok, például a Galaxyt és Note-ot gyártó Samsung és a Sensation XL-t felvonultató HTC arra kényszeríti az Apple-t, hogy áttervezze az iPhone-t, megfelelve így a nagyobb kijelzőre irányuló igényeknek. A megfelelő méret kérdése egyébként kényes, mivel a 4,5 hüvelykes vagy annál nagyobb kijelzővel szerelt telefonokat sokan már kényelmetlennek találják, főként azok, akik egyébként tábla PC-vel is rendelkeznek. Így lehetséges, hogy éppen a 4 hüvelykes méret jelenti majd az ideális megoldást az okostelefon-gyártók számára.


 

okostelefon kijelző Apple hitachi Sony iPhone
Kapcsolódó cikkek