Cégvilág

Íme, a legjobb repterek és légitársaságok

Az OAG Aviation által összeállított két, százas listát a Turizmus Online ismerteti. A felmérésben szerepelnek azon repterek, melyek a december 12-19-i időszak során a légitársaságok által szállított, legnagyobb kereskedelmi üléskapacitással rendelkeztek, illetve az adott időszak alatt legtöbb járatot indító légitársaságok.

Eszerint a világ legjobb reptere a londoni Heathrow, a második helyet a hongkongi nemzetközi reptér, a harmadik pozíciót a dubai légikikötő foglalja el. A szingapúri reptér ezen a listán megelőzi az ötödik helyre szorult párizsi Charles De Gaulle-t. Az első tízbe egyébként még három távol-keleti reptér került be a bangkoki, a szöuli és a kuala lumpuri kikötők képviseletében. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér a hetvenkilencedik helyre küzdötte e magát, amivel megelőzi a londoni Lutont és a hamburgi, valamint a varsói reptereket, igaz, a többi, mögötte elhelyezkedő reptér már inkább a nairobihoz hasonló kategóriába tartozik.

A légitársaságok sorában az első három helyen teljes az amerikai uralom: Delta Airlines, American Airlines, US Airways a sorrend. Az első európai a hetedik helyen álló Lufthansa, de a következő, az öreg kontinensen működő cég, az Air France csak a tizedik helyig jutott. A százas lista utolsó helyén a német fapados cég, a Germanwings található, a Malév viszont nem került be a top százba.

A teljes lista megtekinthető itt


 

lista legjobb felmérés repülőtér légitársaság reptér
Kapcsolódó cikkek