Cégvilág

Íme, a hazai tévéken induló új sorozatok

A reklámozók számára kevésbé fontos, de mégis jó nézettséget hozó januárban és februárban több új amerikai sorozatot hoznak be a magyar televíziók, de akad a premierek közt olyan, amely öt éve raktáron van.

A magyar tévécsatornák szeretik eltitkolni a premiereket, általában csak 3-4 héttel korábban jelentik be ezeket. Január 2-ától hétfőnként 22 órától lesz az RTL Klubon a Nagyágyúk (Big Shots) című amerikai sorozat, amely négy menő üzletember munkahelyi és magánéleti dolgait mutatja be. Január 5-től csütörtök késő esténként jön a Tudorok című dráma, amely VIII. Henrik angol királyról szól – és már ment az HBO-n.

Január 10-én este kilenckor indul a Universal Channel újabb sorozata, az USA-ban 2009-ben bemutatott Luxusdoki, amely egy fiatal orvosról szól, aki a véletlenek folytán gazdagok és híresek privát orvosa lesz. Január 1-jén a Testvérek 4. évadja, a Férjem védelmében 3. szezonja, a Haven 2. évadja indult a csatornán. Ennél különösebb premiert kapott viszont a Jóbarátok Chandlerje, a Golden Globe- és négyszeres Emmy-jelölt Matthew Perry, aki nemcsak színészként tűnik fel a Mr. Sunshine című sorozatban, de a szériának írója és producere is: ezt egyben leadta a Pro4, az összes részt egy napon, január 1-jén.
Az AXN A cég című sorozatot mutatja be még a télen, a The Firm az ismert film alapján íródott, a premier február 19-én lesz.

A Viasattól Szőllőssy Gábor programigazgató válaszolt kérdésünkre: „A Person of Interest lesz a Viasat műsorán, hogy pontosan mikor, azt még nem szeretnénk elárulni.” A tudós és a volt CIA-s mesterlövész kalandjairól szóló sorozatban az egyik főszereplő Michael Emerson, a Lost Ben Linusa. A Viasathoz hasonlóan titokzatoskodik TV2, de azt megtudtuk, hogy a Pan Am című szériát megvették. A jó nézettséget hozó sorozatok, mint a Helyszínelők, NCIS, A mentalista, újabb részekkel folytatódnak.

Viasat tudorok firm sorozat Golden Globe HBO
Kapcsolódó cikkek