Az elmúlt 2-3 év tendenciáját folytatva 2011-ben is sikeres évet zárt a paksi atomerőmű, amelynek minden eszköze és képessége megvan arra, hogy ez a siker tartós legyen Baji Csaba, az erőműtársaságot ellenőrző MVM Zrt. elnök-vezérigazgatójának bejelentése szerint.

A társaság tavaly 11,66 forintért állított elő egy kilowattóra áramot, az ország villamos energia termelésén belül 43,26 százalékos részesedése volt, a felhasznált áramnak pedig - kissé növekvő hazai áramigény mellett - 36,55 százalékát adta.

Az elmúlt évben a társaság sikerrel vette az úgynevezett stressz teszt vizsgálatait, felkeszült a négy blokkjából a legelsőként üzembe helyezett egység élettartamának meghosszabbítására, erre vonatkozó kérelmét az előírt határidőre beadta a hatóságokhoz.

Az idei fő feladat Hamvas István, a társaság vezérigazgatójának elmondása szerint a társaság stratégiai szerepének megtartása, biztonságos működésének fenntartása, további javítása, a második blokk üzemidő hosszabbításának, valamint az atomerőmű bővítésének előkészítése. "Utóbival kapcsolatban a kormányelőkészítés már elkészült" - mondta Baji Csaba.
További részletek a holnapi Világgazdaságban