Cégvilág

Plazma és LCD után új, szupervékony képernyőjű TV-k a piacon

Az LG bejelentette: a január 10-én kezdődő Las Vegas-i elektronikai kiállításon bemutatja új, 55 hüvelykes OLED kijelzős televízióját.

A koreai cég a szórakoztató elektronikai piac legfontosabb seregszemléjén, a CES-en mutatja be az eddigi legnagyobb OLED kijelzővel szerelt, piacképes televízióját. Ezzel a plazma és az LCD technológiák után egy új opció is a vásárlók rendelkezésére áll. Az OLED-eket eddig elsősorban felsőkategóriás okostelefonoknál használták, ez a megjelenítési mód nagy színtelítettséget és ezzel párhuzamosan erős kontrasztot eredményez, ugyanakkor televízió méretben eddig nem bizonyult piaci szempontból megfelelőnek. Szintén az OLED javára írható, hogy segítségével rendkívül vékony képernyők készíthetőek, az LG készülékéé például mindössze 4 milliméter széles lesz és mindössze 7,5 kilogrammot nyom.

Az AP emlékeztet arra, hogy eddig csak a Sony mutatott be OLED televíziót, de a 2007-ben indul, mindössze 11 hüvelykes képátlójú berendezést nem követte újabb példány. Ha a pletykák igazak, akkor most az LG-nek rögtön a nagy hazai rivális Samsunggal is versenyeznie kell majd, hiszen a cég a nem hivatalos információk szerint szintén a CES-en rukkol elő saját OLED TV-jével. A nagy kérdés persze az ár, amelyet az LG egyelőre nem közölt, viszont Paul Gagnon, a DisplaySearch szakértője úgy látja, a készüléket 5 ezer dollár, vagyis 1,2 millió forint feletti áron forgalmazzák majd.

oled televízió LG lcd CES plazma
Kapcsolódó cikkek