Cégvilág

Nem áll le a gázfűtés a magyar lakásokban

Mind a négy nagy hazai egyetemes gázszolgáltató leállítja a szolgáltatásból való kikapcsolásokat a rendkívüli hidegre való tekintettel. Erről a Főgáz és a Tigáz tegnap közleményt adott ki, az E.On és a GdF Suez pedig a Világgazdaság Online megkeresésére közölte, hogy csatlakoztak a moratoriumhoz.

Nem kapcsolják ki a hazai gázszolgáltatók a nagy téli hideg idején az ellátásból azokat a házartásokat, amelyeknél egyébként fizetési késlekedésük miatt szüneteltetni kellene a szolgáltatást.

Erről szóló közleményében a Főgáz és a Tigáz külön kiemelte, hogy a moratórium azokra a háztartási ügyfeleikre is vonatkozik, amelyek a másik társaság ellátási területén vannak. Érdeklődésünkre az E.Onnál is megerősítették, hogy az E.On Energiaszolgáltató is csatlakozott a moratóriumhoz. A GdF Suez Energia Magyarországnál azt közölték, hogy a társaság „20 m3/h alatti lakossági fogyasztóknál február 10-ig, indokolt esetekben a tartozás miatti, földgázszolgáltatásból történő kikapcsolást felfüggeszti, tekintettel a rendkívüli hideg időjárásra.”

Az országban elég földgáz van a megnövekedett igények kielégítésére. Igaz, hogy a rendkívül kemény tél miatt megugrott a gázkereslet Oroszországban is, ahonnan az ország fő gázellátója, az orosz Gazprom küldi a gázt, és a tranzitország Ukrajnában is. A Gazprom tegnap közölte, hogy teljesíteni tudja európai szállítási kötelezettségét, és jelentős mennyiségű gázt tud ki venni európai gáztárolóiból is.

Rendelkezésre állnak az E.On Földgáz Storage magyaroszági gáztárolóiban a hazai kereskedők által tartalékolt készletek, továbbá az MMBF szőregi tárolójában lévő gáz, és továbbra is importálhatnak a kereskedők nyugat felől is.

Takarékoskodni kell az árammal

Kemény hideg jön, felszöknek a rezsiköltségben a fűtésre szánt tételek. Az EdF Démász ezért áramtakarékossági tanácsokkal is segíti fogyasztóit úgy, hogy néhány fogyasztói szokás újragondolására és megváltoztatására ösztönzi őket.'');">

Takarékoskodni kell az árammal

Kemény hideg jön, felszöknek a rezsiköltségben a fűtésre szánt tételek. Az EdF Démász ezért áramtakarékossági tanácsokkal is segíti fogyasztóit úgy, hogy néhány fogyasztói szokás újragondolására és megváltoztatására ösztönzi őket.

Világgazdaság Online Takarékoskodni kell az árammal Kemény hideg jön, felszöknek a rezsiköltségben a fűtésre szánt tételek. Az EdF Démász ezért áramtakarékossági tanácsokkal is segíti fogyasztóit úgy, hogy néhány fogyasztói szokás újragondolására és megváltoztatására ösztönzi őket. -->

GDF Suez gázszolgáltatók E.On tigáz Főgáz Gazprom
Kapcsolódó cikkek