Cégvilág

Beleszerettünk - Világelsők vagyunk e-mailezésben

Az Ipsos legújabb felmérése szerint a világ internetezőinek óriási többsége, 85 százaléka elektronikus levelek segítségével is kapcsolatot tart embertársaival.

Ez a kommunikációs forma leginkább hazánkban jellemzi a netezőket: 94 százalékuk kap és küld e-maileket. Rajtunk kívül még Svédország (92 százalék), Belgium (91 százalék), Indonézia (91 százalék), Argentína (90 százalék) és Lengyelország (90 százalék) webes társadalmában gyakori érintkezési mód az email.  Egyébként szinte minden országban elterjedt az emailhasználat – általában 80 százalék feletti arányban jellemzi a világháló használóit. Ez alól csupán India és Szaúd-Arábia a kivétel, ahol az internetezők kétharmada, illetve szűk fele szokott elektronikus levelek segítségével információt cserélni.
 
A közösségi oldalak is rendkívül népszerűek. Az internetezők 62 százaléka fent van valamelyik társasági portálon, esetleg fórumokba vagy blogokba ír. A magyar netes társadalom az átlagosnál aktívabb e tekintetben is, 70 százalékuk felkeresi és használja a közösségi szájtokat.

Amíg általában a  korosztályi összefüggések a legkarakteresebbek (a 35 év alattiak 70, a 36-50 év közöttiek  60, a náluk idősebbek 51 százaléka osztja meg gondolatait, élete történéseit a weben), addig hazánkban ezek az eltérések kevésbé markánsak és nem teljesen illeszkednek a nemzetközi trendbe (sorrendben, a korosztályi csoportokban a közösségi oldalakon szörfölők aránya: 74 százalék, 66 százalék, 70 százalék). További, bár nem jelentős sajátosság az iskolázottság szerinti különbség: az alacsony iskolázottságú internetező magyarok 64 százaléka időzik a társasági portálokon, a középfokú és felsőfokú végzettségűeknek 73-73 százaléka.

levelezés internet e-mail Ipsos közösségi oldal
Kapcsolódó cikkek