Cégvilág

Három nap telt el, máris komoly gond adódott az új iPaddel

Az Apple épp csak most mutatta be új táblagépét, de a rajongók szerint felmerült az első komoly gond: a készülék már rövid ideig tartó használat után is felmelegszik.

Az Apple akár tíz órás üzemidőt garantál az új iPad esetében, ezt pedig egy igen méretes akkumulátorral éri el a cég, amelynek fő feladata, hogy az eddigi legnagyobb felbontású, Retina kijelzőt táplálja. Az Appolicious beszámolója szerint a következményeket már sok rajongó megtapasztalta, az új tábla ugyanis gyorsan felmelegszik a használat hatására.

A mérték eltérő: egyesek csak enyhe felmelegedésről beszélnek, míg mások szerint egy idő után már éget a táblagép hátoldala. Az iPad automatikusan hibernálja magát túlmelegedés esetén és ezt közli is a felhasználóval: "az Ipadnek le kell hűlnie, mielőtt használod" – olvashatják az érintettek.

A pénteken a polcokra kerülő iPad3-ből az Apple eddig mintegy hárommillió darabot értékesített és a szakértői előrejelzések szerint akár az 50 milliót is elérheti az idei eladási szám. Bár az iPadhez hasonló, "frissen a futószalagról" érkező termékek esetében gyakori, hogy a felhasználók fedezik fel a hibákat, a túlmelegedés komoly gondot jelenthet, főleg a melegebb éghajlaton élő felhasználók számára.

Az Apple a hírekre válaszul rövid közleményt adott ki, amelyben kiemelte a táblagép hardverének eredjét és hogy ehhez képest az iPad a dokumentációban meghatározott hőfokokon dolgozik. Emellett hozzáteszik, hogy ha valakinek gondja akad, vegye fel a kapcsolatot az AppleCare-rel. 

túlmelegedés Apple iPad
Kapcsolódó cikkek