Cégvilág

Íme, az év autója - fotó

Az Opel Ampera/Chevrolet Volt konnektoros hibrid ikrek nyerték az Év autója 2012 díjat a genfi autószalonon, mégpedig magas, 330-as pontszámmal.

Az Év autója díj több mint négy évtizedes történetében az idei az első alkalom, amikor a győztes modellt a genfi autószalonon hirdették ki.

Az Év autója 2012 díj döntősei

Citroën DS 5

Fiat Panda

Ford Focus

Opel Ampera/Chevrolet Volt

Range Rover Evoque

Toyota Yaris

Volkswagen Up!A nagyközönséget csütörtöktől fogadó 82. Nemzetközi Autószalont nem csupán az a hét autógyártó várta izgatottan, amely modelljei a benevezett 35 közül bekerültek a Car of the Year döntőjébe. Az azonban biztos, hogy üzleti szempontból hatalmas értéke van a díjnak, bár Hakan Matson, a CotY elnöke kijelentette, tulajdonképpen mind a hét döntős győztesnek tekinthető.

Az Opel Ampera/Chevrolet Volt novemberben a Los Angeles-i szalonon megkapta az év zöld autója (Greeen Car of the Year) címet, a genfi hetes döntőbe kerülve pedig a közelmúlban a többi döntőssel együtt különleges erőpróbán vett részt egy Párizs-közeli tesztpályán. A 23 európai ország 59 szakújságírójából álló zsűri az előzetes tájékoztatás szerint egyaránt vizsgálja az autókban található újításokat, a kivitelezés minőségét, az ár-érték arányt és a formatarvezést.


Fiat Panda

Ford Focus

Opel Ampera/Chevrolet Volt

Range Rover Evoque

Toyota Yaris

Volkswagen Up! Az Év autója díj nyertesei 2011 Nissan Leaf

2010 Volkswagen Polo

2009 Opel/Vauxhall Insignia

2008 Fiat 500

2007 Ford S-Max

2006 Renault Clio

2005 Toyota Prius

2004 Fiat Panda

2003 Renault Mégane

2002 Peugeot 307 Opel Ampera Opel Ampera -->

opel ampera év autója Chevrolet Volt
Kapcsolódó cikkek