Cégvilág

Túl az 500 milliárd dolláron az Apple

A héten az Apple piaci kapitalizációja elérte az 500 milliárd dollárt. A szerdai árfolyam-emelkedésnek köszönhetően záráskor a cég piaci kapitalizációja 505,8 milliárd dollár volt.

 Szakértői értékelés szerint az iPad3 közeli premierje a fő oka annak, hogy az Apple-nek sikerült átlépnie ezt a kevesek által elért „álomhatárt”. Az S&P adatai szerint 1926 óta az Apple a tizenegyedik ebben a sorban. A nagy amerikai vállalatok közül a Cisco Systems, az Exxon Mobil, a GE, az Intel és a Microsoft tartozik azon társaságok közé, amelyek valaha már átlépték ezt az ominózus értéket.

Az Apple részvényeinek értéke egyébként ebben az évben 34 százalékot emelkedett. A cég rekord negyedéves gyorsjelentést tett közzé január végén, ez után kezdett meredek emelkedésbe az árfolyam. Bevételei 73 százalékkal nőttek az előző év hasonló időszakához képest, meghaladták a 46 milliárd dollárt. Az elemzők csak 39 milliárd dollárra számítottak.
A társaság lapértesülések szerint a tervezettnél előbbre hozza új generációs tabletje, az iPad3 premierjét. Így a közönség már jövő szerdán megismerheti az új táblagépet.

Apple piaci érték
Kapcsolódó cikkek