Cégvilág

Bezár a magyarországi Dow Chemical

A Dow Chemical közölte: több üzemét bezárja az amerikai Illinois államban, továbbá Magyarországon, Portugáliában és Brazíliában.

A TVK Nyrt. május 3-tól csoportos létszámleépítést hajt végre. Ez 44 embert érint, ugyanis a tiszaújvárosi vállalat szervezetén belül a számviteli, könyvelési, adózási tevékenység végzése megszűnik, a feladatokat a jövőben külső szolgáltató látja el. A lépést a társaságnál a versenyképesség megőrzésével és a hatékonyság növelésével indokolták. A honlapján elérhető adatok szerint a TVK csoport teljes munkaidős záró létszáma 1116 fő volt 2011. december 31-én.

Egy másik vegyipari társaság eközben hazai egységének bezárása mellett döntött: a Dow Chemical közölte: több üzemét bezárja az amerikai Illinois államban, továbbá Magyarországon, Portugáliában és Brazíliában. Az amerikai vállalat évi 250 millió dollárt tervez megtakarítani részben az intézkedés eredményeképpen, amelynek következtében összesen 900 dolgozónak mondanak fel.

A magyar üzem bezárásának szándékát a cég szerint az építőiparban uralkodó, folyamatosan pangó piaci viszonyok, valamint a gazdasági válság hatására az építőiparban bekövetkezett drámai keresletcsökkenések váltották ki. A távirati iroda információja szerint a balatonfűzfői gyártelepen dolgozók száma 60-70 fő.

Dow Chemical berzár üzem TVK
Kapcsolódó cikkek