Cégvilág

Beszerzési kedvezmények kkv-knak

Üzemanyag, távközlési, energetikai, autóipari beszerzési kedvezményeket nyerhetnek el azok a kis- és középvállalkozások, amelyek csatlakoznak a VOSZ-BESZ Zrt. rendszeréhez.

A kis- és középvállalkozások versenyképességének elősegítésére elindította a beszerzési kedvezményt biztosító szolgáltatását a  VOSZ-BESZ Zrt., amelyet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) alapított. A VOSZ ügyvezető elnöke, Demján Sándor a múlt héten állapodott meg a szolgáltatásról az MVM Parnert Zrt.-vel, a Vodafone Magyarország Zrt.-vel, a Shell Hungary Zrt.-vel, a Porsche Hungaria Kft.-vel és a Gablini cégcsoporttal.

A rendszerbe belépő kkv-k a beszerzéseik során olyan árkedvezményhez jutnak a csatlakozott vezető üzemanyag-, távközlési, energetikai és autóipari partnercégektől, amelyek eddig jellemzően csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetőek. Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke elmondta, hogy a rendszerhez csatlakozó fővárosi és vidéki kkv-k a hálózatmodernizációjuk befejezésével 2432 településen érhetik el a mobil internetet. Erényi Balázs, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke közölte, hogy a VOSZ-BESZ-tagoknak kidolgoztak egy új euroShell Card-ot, amely révén 240 töltőállomáson készpénz használata nélkül vásárolhatnak üzemanyagot, valamint kedvezményeket is kapnak.

Demján elmondta, hogy 150 ezer vállalkozást szeretnének bevonni a rendszerbe mind szolgáltatásnyújtóként, mind megrendelőként. A VOSZ ügyvezető elnöke szerint a beszerzési rendszer megfelelő működtetése esetén akár 100 milliárdos nagyságrendű gazdasági előnyt is lehet elérni a többi versenytárssal szemben.

„Számításaink szerint 2013 végéig 60 ezer vállalkozás csatlakozik a beszerzési, vásárlói, fogyasztói összefogással megvalósuló rendszerhez, és 38 milliárd forintot takaríthatnak meg ez idő alatt a kedvezményes áron történő beszerzés révén” – hangoztatta a VOSZ-BESZ Zrt. vezérigazgatója. Szűcs Péter kiemelte, hogy a beszerzési rendszerben versenyeztetéssel választják ki a beszállítókat.

A kedvezményes beszerzési rendszerben először olyan alapvető szolgáltatásokat lehet majd elérni olcsóbban, amelyek a legtöbb vállalkozás működése során hónapról hónapra felmerülnek. Ilyen szolgáltatások: az energia, telefon, üzemanyag, gépkocsivásárlás és finanszírozás, bank és biztosítás.

A második lépcsőben beindítják a VOSZ Internetes Áruházat, amelyen keresztül a tagok állítólag gyorsan, egyszerűen és alacsony áron vásárolhatnak tevékenységükhöz szükséges anyagokat, nyersanyagokat, eszközöket és szolgáltatásokat. A tagoknak az elektronikus kommunikáción keresztül lehetőségük lesz arra, hogy megadják az általuk preferált termékeket és szolgáltatásokat. A későbbiekben ennek alapján fogják majd bővíteni a kedvezményes beszerzési lehetőségek kínálatát.

Hogyan lehet belépni?

A kedvezményes beszerzés lehetőségét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) biztosítja saját tagjai részére. A tagsággal nem rendelkező vállalkozások a taggá válást a szervezet honlapján regisztrálva elindíthatják, és egy éves díj befizetése ellenében igénybe vehetik a beszerzési rendszert. VOSZ-tag lehet bármelyik Magyarországon bejegyzett magyar tulajdonú cég és egyéni vállalkozó. A tagoknak a szolgáltatás teljesen ingyenes. Egy regisztráció szükséges, a tagok egy felhasználói nevet és jelszót kapnak a beszerzési rendszerbe történő belépéshez.


MasterCard VOSZ Shell beszerzés besz kkv
Kapcsolódó cikkek