Cégvilág

Feldarabolhatják - Hamarosan eldől a Schlecker sorsa

Rövidesen döntés születik arról, megmentsék-e a Schlecker német drogérialáncot. Az AFP úgy tudja, hogy már pénteken, a hitelezők találkozóján előzetes döntés születhet befektetők esetleges bevonásáról.

Eközben német lapértesülések arról szólnak, hogy a Schleckernek pénteken vég lehet, miután az eddigi legígéretesebb befektetőjelölt, Katar visszalépett. Az Emirátus a Stuttgarter Nachrichtennek Lars és Meike Schleckerre hivatkozó értesülése szerint túl kockázatosnak ítélte az üzletet. A két Schlecker a drogérialánc alapítójának gyermeke, akik részt vesznek a tárgyalássorozatban.

A Schlecker naponta eurómilliós veszteséget szenved el, ezt pedig tetézi a sok ezer felmondás miatt érkező panasz. A lassan milliárdos nagyságrendet elérő hiány miatt a hitelezők gyors megoldást sürgetnek a cég ügyében, az AFP viszont úgy tudja, hogy jelenleg csak a konszern darabokra szedése és eladása látszik megoldhatónak. A folyamat egyébként már el is indult, hiszen a hónap elején a vállalat lengyelországi hálózatát átvette az ott piazvezető PKS.

A Schlecker januárban jelentett fizetésképtelenséget, márciusig pedig több mint kétezer fiókot zárt be és mintegy 10 ezer alkalmazottat bocsátott el. Eddig négyezer volt Schlecker-alkalmazott élt jogi kifogással a felmondás kapcsán.

 

eladás Schlecker felszámolás
Kapcsolódó cikkek