Cégvilág

Tartozásrendezés E.ON-segítséggel

Mintaprogramot hirdetett az energiatársaság az áramdíjat felhalmozott társaságoknak

Áramdíjtartozást felhalmozott családok számára hirdetett tartozásrendező mintaprogramot a Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére. A pályázati program a családok aktív részvételére épít. A pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a projekt a családokat annak érdekében, hogy – miután tartozásukat rendezték –, a családok helyzete, közüzemi tartozásuk rendezésének eredménye tartóssá, fenntarthatóvá váljon.


Az átmeneti illetve hosszú távú számlafizetési nehézséggel küzdő ügyfelek jelentős részének egyre nagyobb gondot okoz a felhalmozott tartozás rendezése. Az E.ON csoport folyamatosan keresi annak lehetőségeit, hogy miként tudja megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését. A vállalatcsoport egy akció keretében jelenleg is méltányos, jelentősen könnyített részletfizetési lehetőséget kínál lakos-sági ügyfeleinek.


Emellett májusban Debrecenben, Püspökladányban és négy kistelepülésen (Báránd, Biharnagybajom, Kaba, Sáp) indult tapasztalatgyűjtő mintaprogram az E.ON megbízásából. A cél egy hosszútávon ható, tartós eredményt hozó segítő program ki-dolgozása azoknak a családoknak a támogatására, akik pénzbeli és tanácsadási segítséggel, valamint saját aktív hozzájárulásukkal együttesen képesek lesznek fel  számolni közüzemi tartozásaikat, és ezt az állapotot tartósan fenntartani.


A programba olyan családok jelentkezhetnek, amelyek együttműködnek egy egyénileg kidolgozott hátralékkezelési terv kialakításában és megvalósításában, és vállalják a program segítségével a 30 ezer és 200 ezer forint közötti tartozások rendezését. A családok hosszú távú egyensúlyát segíti a program keretében számukra biztosított családi gazdálkodásra és munkaerő piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családi gazdálkodásukat átvilágító tanácsadói konzultáció. A programban való részvétel feltétele, hogy legalább egy kereső legyen a családban. A pályázat részleteiről a www.csaladjainkert.hu oldalon található információ.

További részletek a mai Világgazdaságban

Világgazdaság-->

szegénység tartozás E.On áramszámla
Kapcsolódó cikkek