Cégvilág

A Madagaszkár mindenkit lenyomott - Adam Sandler már nem jó üzlet?

A Madagaszkár 3 immár második hete vezeti a nézettségi toplistát az Egyesült Államokban, a Prometheus pedig tartja második helyét, miközben Adam Sandler új vígjátéka a várakozásokon alul teljesít.

A Madagaszkár harmadik része 35,5 millió dolláros bevétettel zárt az hétvégét az Egyesült Államokban, a stúdiók becslése szerint Ridley Scott filmje, a Prometheus 20,2 millió dollárt hozott. Az animáció, illetve a brit legenda borongós akciója a harmadik helyre szorította a sztár parádét felvonultató musicalt, a Rock of Agest; a Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones és Alec Baldwin főszereplésével készült mozi mindössze 15,5 millió dollárt söpört be az első hétvégéjén.

De a hétvégi lista talán legnagyobb meglepetése Adam Sandler új filmjének, a That’s My Boynak a bukása. A 13,8 millió dollárral az ötödik helyen debütáló komédia Sandler egyik leggyengébb teljesítménye a kilencvenes évek óta, legalább is anyagi tekintetben. A film első hétvégéjén még a Hófehér és a vadászt sem tudta megelőzni, holott a most negyedik helyen állomásozó mozi már három hete látható a mozikban.

"Persze, örültünk volna a jobb teljesítménynek, de Adam jól teljesített, ez egy igazán különleges komédia" – kommentálta az eredményt az AP-nek a Sony disztribúciós feje, Rory Bruer. A sikertelenséghez hozzájárulhatott az is, hogy ezúttal a 17 éven aluliak csak szülői kísérettel nézhetik meg a mozit, ellentétben a legtöbb Sandler vígjátékkal amelyet a 13 év felettiek is önállóan megnézhetnek.

És fennáll a veszély, hogy a Sandler rajongótáborának nagy részét alkotó huszonévesek nem érdeklődnek a fiával a kapcsolatot kereső volt tini botrányhős élete iránt, Bruer mindenesetre állítja: továbbra is jó az Adam Sandler üzlet.

A Warner Brothers szintén bízik saját sikerreceptjében, a Rock of Ages gyengébb kezdése ellenére. A mozi elsősorban idősebb, női nézőket vonz, akikre nem jellemző, hogy a bemutató hétvégéjén tömegesen rohannak a mozikba. "Az olyan musicalek, mint a Hajlakk vagy a Mamma Mia általában jól teljesítenek hosszú távon, reméljük, hogy ez most is így lesz" – mondta Dan Fellman, a Warner-disztribúció feje.

hófehér Madagaszkár prometheus adam sandler
Kapcsolódó cikkek