Cégvilág

Amerikai házakba fektet Futó Gábor

15 millió dolláros amerikai lakóingatlan befektető céget indít Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa. A megvásárolt lakóházak kiadásával 15 százalékos hozamra számítanak, majd 5 éven belül eladnák azokat.

Cordia Usa néven indítja el Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa 15 millió dollár kezdő tőkéjű vállalkozását az Egyesült Államokban. Az új társaság célja az Államok területén bérbe adott lakóingatlanokból álló portfolió kialakítása. Első lépésben 4-5 városra koncentrálva 500 ingatlan kerül a portfólióba, később a társaság külső befektetők számára is elérhetővé kívánja tenni befektetési tapasztalatait.

„Míg Európa és annak bankrendszere a tagadás és halogatás taktikáját választotta és ezért ott megfagyott az addig Amerikában szembe mernek nézni a valósággal. Ez hatalmas áresést generált a lakáspiacon, melyet mi komoly, vissza nem térő befektetési lehetőségként értékelünk” – indokolta a döntést Futó Gábor az újonnan alapított ingatlan befektető társaság meghatározó tulajdonosa. „Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban sokkal érdekesebb befektetni, mint bárhol Európában, mert az európai ingatlanpiac olyan, mint egy befagyott tó, nem lehet halakat kifogni belőle” – tette hozzá.

A cég első vásárlásait Georgia és Michigan államokban tervezi még ebben a hónapban. A cég egyesével várásolja meg, és adja bérbe a házakat. Az első 500 ház megvételéhez becsléseik szerint 2500 árajánlatot kell adni a bankoknak, tulajdonosoknak és árveréseken több mint 10 000 házat kell megvizsgálniuk. A becslések szerint a házak kiadásával évente 15 százalékos bérletidíj-hozamot lehet elérni. A távolabbi tervek szerint a megvásárolt házakat 5 éves távlatban eladják majd. Ezt vagy egyesével, akár a bérlőknek, vagy portfólióként tennék meg.

A Cordia USA expanziós csapatának vezetője Eran Socher, aki korábban Futó Gáborral a Gold Plaza bevásárlóközpont fejlesztésén dolgozott együtt.  A társaság stratégiai irányítása Magyarországról történik majd.

Futó Gábor, a Futureal alapító társtulajdonosa. A megvásárolt lakóházak kiadásával 15 százalékos hozamra számítanak, majd 5 éven belül eladnák azokat.

Világgazdaság Online-->

észak-amerika Futureal futó gábor Gold Plaza Cordia
Kapcsolódó cikkek