Cégvilág

Az MTelekom 2 milliárddal kevesebb távközlési adót fizet

A törvénymódosítás miatt a korábban számolt 10 milliárd forint helyett megközelítőleg 8 milliárd forint távközlési adót fizet a Magyar Telekom (MTelekom) a 2012. július-decemberi időszak után - közölte a távközlési társaság hétfőn az MTI-vel.

Hozzáteszik: 2013-tól a fizetendő távközlési adó összege évi 20 milliárd forint körül alakul az előzetes becslések és a jelenlegi törvényszöveg alapján.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a hétfőn elfogadott módosításokkal az idei évre vonatkozó adómaximumok csökkentek. Eszerint az adó mértékét magánszemély előfizetéséhez tartozó hívószámok esetében hívószámonként a havi 700 forintról 400-ra, míg az egyéb hívószámok esetében hívószámonként a havi 2.500 forintról 1.400 forintra mérsékelték. A vezetékes és mobil hangszolgáltatás esetében percenként 2 forintos, valamint SMS-enként és MMS-enként 2 forintos adómértékek nem változtak.

Az Országgyűlés május 18-án fogadott el törvényt a távközlési adó bevezetéséről 2012. július 1-jétől határozatlan időre. Az adó a távközlési szolgáltatókat terheli, vezetékes és mobil hangforgalmuk valamint mobil SMS/MMS forgalmuk alapján.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek