Cégvilág

További bővülést vár a BalaBit

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012-ben is jelentősen növelné árbevételét a BalaBit IT Security Kft. A vállalat tavaly 31 százalékos gyarapodást ért el, aminek köszönhetően forgalma átlépte a 2 milliárd forintot.

Mindez azt is jelenti, hogy a társaság az előző négy esztendőben lényegében megnégyszerezte árbevételét, ezzel pedig a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő cégévé vált – jelezte a Világgazdaságnak Györkő Zoltán üzletfejlesztési igazgató. A szakember hozzátette: a cégnél úgy számolnak, hogy idén is a tavalyihoz hasonló, esetleg az előző évit kismértékben meghaladó bővülés várható, azaz a BalaBit értékesítése 30–40 százalékkal ugorhat meg.

A növekedést várhatóan továbbra is a külföldi terjeszkedés hajtja majd. Györkő Zoltán elmondta: bár a cég a gazdasági válság ellenére a közelmúltban is növelni tudta hazai piacról származó bevételeit, s nagy valószínűség szerint a következő esztendőkben sem lesz ez másként, itthon azonban csak néhány százalékkal nő a cég forgalma, s az árbevétel 80 százalékát már a határon túli érdekeltségek hozzák. Idén ráadásul ezen a területen újabb áttörés várható, hiszen a vállalat reményei szerint 2012-ben érik be az értékesítési hálózat tavalyi fejlesztése.

Az előző évben a BalaBit – a már korábban meglévő német leánya és olasz irodája mellé – újabb három országban, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Oroszországban alapított helyi képviseletet. Györkő Zoltán elmondta: idén a tavaly nyitott új piacokra koncentrálnának, így várhatóan 2012-ben nem hoznak létre további külképviseletet, hosszabb távon azonban folytatják a határon túli terjeszkedést. A cég elképzelései szerint már 2013-ban erősíthetik pozíciójukat a tengerentúlon egy újabb irodával.

balabit
Kapcsolódó cikkek