Cégvilág

Külföldi befektetőt keres a Skawa

Néhány héten belül megindulhat a Skawa új, weboldal-fordítói szolgáltatása, az Easyling, amelytől a cégvezetés az árbevétel megugrását várja.

Faragó Péter társtulajdonos a Világgazdaságnak elmondta: a szolgáltatás számára létrehozott oldalon regisztrálni már lehet, sőt megrendeléseket is fogadnak, a teljesen automatizált fizetési rendszer azonban csak augusztus 1-jétől lesz elérhető. A Skawa szolgáltatásának lényege, hogy a vállalat által kifejlesztett szoftvernek köszönhetően bárki néhány óra alatt bármely nyelvről bármilyenre lefordíttathatja saját weboldalát úgy, hogy az oldalszerkezet nem változik, s az Easyling csak a szöveget cseréli le.

Faragó Péter jelezte: nagyon bíznak az Easyling sikerében, hiszen a kifejlesztett szoftverrel egy „olyan réspiacot céloztak meg, amelyért a nagy konkurensek eddig nem hajoltak le”. Mindez azért érdekes, mert a Skawa becslései szerint a globális fordítói piac forgalma tavaly elérte a 30 milliárd dollárt, s ennek nagyjából a 10 százaléka konkrétan weboldalfordításra ment el, azaz egy 3 milliárdos potenciális piacról beszélünk, ahol eddig nem kínáltak a fogyasztóknak megfelelően kidolgozott és gyors szolgáltatást.

Ezt támasztja alá, hogy az egyébként már a kezdetektől a globális piacra szánt Easyling iránt – különösen munkavállalói oldalon – igen nagy a nemzetközi érdeklődés. Faragó Péter elmondta: rendszeresen járnak külföldre bemutatni a szolgáltatást, s a helyi fordítóirodák, illetve szabadúszó fordítók nagy számban kezdeményeznek együttműködést a vállalattal. Mindez természetesen tovább növelte a cégvezetés optimizmusát: a társaságnál már korábban is úgy számoltak, hogy az Easylingnek köszönhetően a tavalyi 50 millió forintos árbevétel 2013–2014-ben akár euróban is elérheti ezt a szintet, s ezt a várakozást lapunknak most is megerősítették.

Mindehhez persze meg kell teremteni a külföldi terjeszkedés pénzügyi hátterét, a gyors növekedést ugyanis a cég már nem tudja az eddigiekhez hasonlóan saját forrásaiból finanszírozni. Faragó Péter jelezte: rendszeresen járnak az Egyesült Államokba befektetőkkel tárgyalni, s reményei szerint hamarosan sikerül is megegyezniük valamely potenciális partnerrel.

fordító skawa weboldal
Kapcsolódó cikkek