Cégvilág

Munka Ausztriában, kölcsönzött dolgozóként - Változnak a szabályok

Új, a munkaerő kölcsönzést szabályozó törvény lépett hatályba július elsején Ausztriában. A jogszabály rögzíti a kölcsönzött munkavállalók jogait, illetve a munkaerő kölcsönzők és a kölcsönvevő vállalkozások feladatait és kötelezettségeit – tájékoztatott Torsten Braner a TaylorWessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda jogásza.

A törvény hatálya a magánvállalkozásokra, azok munkavállalóira, és munkavégzésre irányuló, munkavállalóhoz hasonló jogviszonyban, foglalkoztatott személyekre terjed ki.

Az új jogszabály továbbra is lehetővé teszi a vállalaton-, vagy cégcsoporton belüli munkaerő-kölcsönzést, ha a munkavállalók ideiglenes átadásának időtartama nem hosszabb, mint egy hónap, így az új jogszabály több magyar tulajdonú, Ausztriában működő vállalkozást is érinthet.
 
Az új osztrák törvény egyértelművé teszi, hogy a munkaerőt kölcsönvevő vállalkozások semmilyen módon sem diszkriminálhatják ideiglenesen kikölcsönzött munkavállalóikat. Jogszabály tiltja a munkavállaló bármilyen nemű hátrányos megkülönböztetését, amely többek között kiterjed a szexuális zaklatás tilalmára is.

„A változtatások értelmében a kikölcsönzött munkavállaló a fizetés, a szabadság és a munkaidő tekintetében is egyenlő bánásmódban részesítendő” – fűzi hozzá a közösségi jogász. A törvény bejelentési és tájékoztatási kötelezettséget ír elő a munkaadó számára, melynek értelmében a vállalkozások kötelesek tájékoztatni az ideiglenes munkavállalókat a cégen belül megüresedett pozíciókról

 

munka munkaerő kölcsönzés e|n|w|c Ausztria kölcsönzött
Kapcsolódó cikkek