Cégvilág

NGM: Nem indokolt a nagyobb átjárhatóság a SZÉP-alszámlák között

Csak a szállásadás esetében indokolt a SZÉP kártya alszámlái között közötti átjárhatóság – szögezi le a Nemzetgazdasági Minisztérium annak kapcsán, hogy egyes turisztikai szakmai szervezetek nagyobb rugalmasságot szeretnének a rendszerben.

A SZÉP Kártya mögötti alszámlákról azok a szolgáltatások vehetők igénybe, amelyeket a kártya révén a kormányzat a belföldi turizmus élénkítése érdekében kedvezményezni kíván. Tekintettel arra, hogy a szállásadás a turizmus legalapvetőbb szolgáltatása, ezen egy szolgáltatás vonatkozásában – kivételként – vált lehetővé az alszámlák közötti átjárhatóság. Az eddigi tapasztalatok, visszajelzések valamint rendelkezésre álló adatok alapján más esetben ez nem indokolható – közli a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A három kibocsátó intézmény adatai szerint a július végéig a SZÉP Kártyára összesen 50 milliárd forintot, ebből a szabadidő alszámlára közel 7,5 milliárd forintot töltöttek fel, amely az összes feltöltés mintegy 15 százaléka. A szabadidő alszámláról 1,6 milliárd forintot pedig már el is költöttek a kártyabirtokosok.

A rendszer bevezető szakaszában mért év eleji adatokból nem lehet megalapozott következtetéseket levonni a későbbi forgalomra, hiszen a kártyán lévő összegeket most kezdik el felhasználni a kártyabirtokosok.

A Magyar Fürdőszövetség az előző héten csütörtökön azt kérte a parlamenttől, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya alszámlái között legyen átjárhatóság, és a kártyát fogadhassák el az uszodák is.

alszámla szép kártya átjárhatóság NGM
Kapcsolódó cikkek