Cégvilág

"XXL-es" Note-tal versenyezne a Samsung az Apple ellen, fotó

A Samsung bemutatta a Galaxy Note 10.1-et, a megnövelt kijelzőjű okostelefonnal igyekszik javítani pozícióját a dél-koreai cég a mobilpiacon.

A Galaxy Note 10.1 kijelzője csaknem kétszer akkora, mint elődjéé és így kis híján eléri egy táblagép nagyságát. A 25,6 centiméteres átmérőjű Androidos készülék augusztus 15-én kezdi meg pályafutását az Egyesült Államokban, az azt követő héten pedig a brit üzletek polcaira is felkerül majd – jelenti az AFP.

Az új Note-on továbbra is stylus segítségével lehet jegyzeteket készíteni, újdonság viszont, hogy ketté lehet osztani a képernyőt. Erre szükség is lehet, miután a készülék a korábbi kettő helyett immár négymagos processzorral működik, így elvileg több alkalmazás is gond nélkül futtatható rajta egy időben.

Jeff Kang, a Daishin Securities elemzője úgy látja, a felnagyított Note-tal a cég egyértelműen az Apple iPadje ellen szeretne versenyezni. A tavaly novemberben bemutatott Note eredetileg a Galaxy okostelefon és a táblagép közé "lőtt", mostanra viszont gyakorlatilag táblagéppé vált.

A lépés külön érdekessége, hogy eközben tovább folyik a szabadalmi jogvita az Apple és a Samsung között, előbbi 2,5 milliárd dollárnyi kártérítést követel a dél-koreai cégen, azt állítva hogy az több szabadalmi oltalom alatt álló találmányát is jogtalanul használta fel. A Samsung mindezt tagadja és azt állítja, hogy az amerikai rivális tulajdonította el az ő vezetéknélküli kommunikációval kapcsolatos szabadalmait.

 

galaxy note note Apple iPad Samsung
Kapcsolódó cikkek