Cégvilág

Négy alatt három kényszerleszállás - Ryanair: semmi gond

Két nap alatt kétszer hajtottak végre kényszerleszállást a Ryanair gépei, de az ír fapados szerint ez semmilyen gondot nem jelez, mindössze azt mutatja, mennyire fontos a biztonság a légitársaság számára.

Legutóbb egy Franciaországból Tenerifére Ryanair gép kényszerült spanyolországi leszállásra "kisebb technikai hiba miatt", szombaton pedig egy Bristolból a katalán Reusba repülő járat volt kénytelen rövid pihenőt tartani Barcelonában. Az ír légiközlekedési hatóság már jelezte: nem lát problémát a Ryanair repülésbiztonsága kapcsán, a spanyol hatóságok viszont szigorítani akarják a cég gépeinek ellenőrzését, sőt, a spanyol munkaügyi miniszter már bejelentette: kezdeményezni fogja az európai döntéshozóknál, hogy szigorítsák a biztonsági követelményeknek nem megfelelő társaságokra kiszabott büntetéseket.

Két héttel ezelőtt szintén két Spanyolországból induló járat fordult vissza a kiindulási pontra, a Ryanair és a spanyol kormány viszálya már ekkor megkezdődött. Az El Mundo azt állította ugyanis, hogy az elmúlt fél évben 1 201 biztonsági hiba fordult elő. Michael O’Leary, a Ryanair vezére erre kijelentette, hogy az információ téves és felszólította a spanyol kormányt, hogy tegyen a téves adatok kiszivárogtatásának megakadályozása érdekében. A cég egyúttal kijelentette, hogy az utasok biztonsága soha nem került veszélybe.

 

Spanyolország utasbiztonság kényszerleszállás O'Leary Ryanair
Kapcsolódó cikkek