Cégvilág

Sokat rádióztak a fiatalok augusztusban

Augusztusban a 15 év feletti hazai lakosság 71,5 százaléka hallgatott rádiót egy átlagos napon. Az utolsó nyári hónap során a rádiózással töltött idő átlagosan elérte a napi 4 óra 7 percet.

A 15-49 éves korosztályban a nyár utolsó hónapjában volt tapasztalható a legmagasabb átlaghétköznapi hallgatottság 2012-ben. A magas hallgatottság hátterében valószínűleg az olimpiai játékok iránti fokozottabb érdeklődés is szerepet játszott, amire sok rádió kiemelt figyelmet igyekezett fordítani – számolt be a GfK-Ipsos kutatása.

A hétköznapokra jellemző napi rádióhallgatottsági görbe is kicsit másképpen alakult a korábbi hónapokkal összehasonlítva: a 15 évnél idősebbek körében a napi csúcspont kissé eltolódott a korábban megszokott 8.00-10.00 közé eső idősávról a délelőtt 10.00-11.00 közé eső időszakra. Ez a tendencia a fiatalabbak (15-49) évesek esetében még jobban érvényesült: 10 és 11 óra között a célcsoport 30 százaléka hallgatott rádiót, ami kiemelkedőnek tekinthető ebben az idősávban. Ugyanez figyelhető meg a hétvégi napokat illetően is: magas hallgatottság volt jellemző mind a teljes célcsoportot (15+), mind a fiatalabb (15-49) korosztályt tekintve.
 

olimpia hallgatottság rádió
Kapcsolódó cikkek