Cégvilág

Válságterv készül a Kapuvári Hús megmentésére

Válságtervet készít a jövő hétre a Kapuvári Hús Zrt. megmentése érdekében Foltányi Árpád kisebbségi tulajdonos, aki erről maga tájékoztatta az MTI-t a társaság csütörtöki, felfüggesztett közgyűlését követően.

Közlése szerint a tanácskozáson felhatalmazást kapott arra, hogy jövő kedd délutánra benyújtsa a dokumentumot, miután a magát a társaságba augusztus elején bevásárló új többségi tulajdonos azt jelezte, hogy nem tudja megmenteni a csőd közeli helyzetbe került céget.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt két napban harmadgőzzel folytatta termelését a húsgyár.  A távirati iroda információi szerint a 180 kölcsönzött munkavállaló közül 80 korábbi alkalmazottat visszavesz saját állományába az üzem, a többiekre azonban nem tart igényt. Pászli Tibor szakszervezeti vezető szerint nem tudni még, mikor indulhat újra a vágás az üzemben, de a menedzsment folyamatosan tárgyal a beszállítókkal.

Mint arról lapunk is beszámolt, különböző okok, pénzügyi nehézségek miatt az utóbbi hetekben szinte teljesen elapadt a termelés a 400 főt foglalkoztató, nemrég tulajdonost váltott üzemben. A kormány – a munkahelyek megvédése érdekében – úgy döntött, hogy „megteszi a szükséges lépéseket”, és nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a húskombinátban érintett mindkét céget, a Kapuvári Hús Zrt.-t és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.-t.

Zsobrák Péter, a tulajdonos képviselője egy hete lapunknak arról nyilatkozott, hogy a termelést folyamatosan növelni kívánják, és „a jövő héten már a régi volumenben szeretnénk termelni a Kapuvári Bacon Kft.-ben egy olyan konstrukció keretében, amelyről korai még beszélni”. Azt is elmondta, hogy a most zajló adóhatósági vizsgálat miatt ingó- és ingatlanvagyon-zár alá vonták a céget.

húsgyár válságterv Kapuvári
Kapcsolódó cikkek