Cégvilág

960 forintért adják az RTL II-t

Kevesebb, mint egymillió háztartásban van egyelőre RTL II, de havonta ezer forintért nézhető a neten. Ilyen konstrukció itthon még nem nagyon volt.

Havi bruttó 960 ezer forintért az interneten olyan néző is megnézheti is az RTL II adását, akinek kábelszolgáltatója nem tudott megegyezni a tévétársasággal.

A vezető hazai tévék évek óta keresik a módját annak, hogy miképp tudnák tartalmukat fizetőssé tenni a világhálón: az RTL-nél olyan ötlet is felmerült korábban, hogy a Barátok közt epizódjait a tévés premier előtt meg lehetne nézni a neten, de ebből végül nem lett semmi.

Az új kábelcsatorna egyelőre szűk 3 millió lakoshoz jut el, de a neten megpróbálják értékesíteni, hátha a Heti hetes, a Friderikusszal készülő Legyen ön is milliomos vagy Máté Kriszta hívei áldoznak havonta egy ezrest a náluk tévében nem látható tartalomért.

Ez a konstrukció újnak számít, mert a legtöbb csatorna, így az RTL Klub, a TV2, az AXN, a Viasat3 sok vásárolt, amerikai sorozatát vagy épp magyar, lokális tartalmát teszi ki máig a playerekbe, honlapokra, teljesen ingyenesen, az HBO pedig azzal próbál toborozni újabb előfizetőket, hogy a most elkészült, 40 részes Terápia első részeit bárki térítés nélkül megnézheti az hbogo.hu oldalon.

VG-->

net háztartás RTL II
Kapcsolódó cikkek