Cégvilág

Az Európai Bíróság dönt a játékgépek betiltásáról

Az Európai Pénznyerő Automatákat Üzemeltetők Szövetsége (Euromat) az Európai Bizottsághoz fordult a magyar szerencsejáték törvény módosítása miatt - tájékoztatta az európai és a magyar szövetség csütörtökön az MTI-t.

Az Euromat annak megvizsgálását kéri, hogy a játéktermeket és e-kaszinókat megszüntető magyar jogszabály megfelel-e az uniós szabályoknak. Az Euromat emlékeztet arra, hogy az Európai Bíróság már Lengyelországban jogellenesnek ítélt hasonló intézkedéseket.

Pertársaságot alapítanak a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) tagjai – jelentette be Schreiber István, a szervezet elnöke két napja. „Minden szintre el fogunk menni, ahol ezt a jogállam keretein belül megtehetjük, ha kell, az utolsó állomás Brüsszel és Strasbourg” – tudatta az elnök.

A parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban működtethetők a jövőben. A kormány hétfői rendkívüli ülésén döntött a pénznyerő játékautomaták működtetésének szinte teljes tilalmáról. Lázár János államtitkár azt mondta: a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne dobálják játékgépekbe a pénzüket, másrészt "súlyos nemzetbiztonsági kockázatok" is felvetődtek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban.

Az előterjesztés indoklása szerint a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetésének tilalmával jelentősen csökken majd a szerencsejáték kedvezőtlen hatásait elszenvedők köre. A törvény a továbbiakban kizárólag játékkaszinókban engedélyezi a pénznyerő gépek működését.

játékgép európai Euromat bíróság
Kapcsolódó cikkek