Cégvilág

iPad-áron kerül piacra a Microsoft Surface táblagépe

Ellentétben a korábbi értesülésekkel a Microsoft az Apple táblagépeivel megegyező szintre árazza be új Surface táblagépét.

A készülék legegyszerűbb kivitelének ajánlott fogyasztói ára Németországban 479 euró lesz, annyi, mint az iPad legegyszerűbb kiviteléé. A Microsoft készüléke viszont 32 gigabájt munkamemóriával rendelkezik, szemben az iPad 16 gigabájtjával, és valamivel nagyobb a képernyőátmérője is. A Surface értékesítését a Windows 8 operációs rendszerrel egy időben, október 26-án kezdi meg a Microsoft.

A Microsoft a korábban egyik weboldalára tévedésből, átmenetileg kikerült árat később hivatalosan is megerősítette. A monitor védőborítójaként is szolgáló Touch Cover érintőfólia-billentyűzettel rendelkező Surface táblagép ára Németországban 579 euró lesz. További 100 euróba kerül a gép munkamemóriájának 64 gigabájtra növelése. A hagyományos klaviatúrához hasonlóan mozgó billentyűzettel rendelkező és monitor-védőborítóként is használható Type Cover 129,99 euróért lesz kapható. Az Egyesült Államokban a Surface készülékek ára 499, 599 és 699 dollár lesz a 32 gigabájt munkamemóriás, a Touch Cover és a 64 gigabájt memóriára bővített verziók esetében.

iPad készülék
Kapcsolódó cikkek