Cégvilág

Növeli amerikai értékesítését a Rába

Már az idei évben növeli speciális tehergépjármű futóműveinek amerikai értékesítését a Rába. A felfutás egy jelentős, 15 millió dollárt meghaladó összértékű brazil megrendelésnek köszönhető, melyet a Marmon-Herringtonnal együttműködésben teljesít a vállalat az idei és a következő év során.

A felek nemrég megkötött megállapodása értelmében a Rába 2013 végéig több mint 15 millió dollár értékben szállít speciális hajtott mellső futóműveket amerikai partnerének. A forgalom a két cég relációjában 2013-ban meghaladhatja a 13 millió dollárt.

A 2014-es labdarúgó világbajnokságra és a 2016-os olimpiai játékokra készülő országban ugyanis élénk kereslet mutatkozik a belbiztonsági feladatokra bevethető könnyű szállító járművek iránt. A Rába termékeit Brazília legnagyobb haszongépjármű-gyártója építi be speciális járműveibe.

A Rába speciális alkalmazású tehergépjármű futóműveivel hosszú ideje jelen van a tengerentúli piacokon. A Marmon-Herrington és a győri cég partnersége polgári felhasználású termékek szállításával indult, ami 2006-ban egy projekt alapú megbízásnak köszönhetően katonai terepjáró futóművek gyártásával egészült ki.

Rába megrendelés Marmon-Herrington amerikai
Kapcsolódó cikkek