Az évet várhatóan 4,3 milliárd forintos árbevétellel és 400 millió forintos eredménnyel zárja a Ganz Holding kisebbségi és az orosz Atomenergomas többségi tulajdonában lévő, Ganz Engineering Energetikai Kft. (Ganz EEG).

A társaság árbevételének meghatározó része az orosz piacról származik, ahol Szitár-Csanád Attila ügyvezető igazgatója nem csak cége, hanem az ország egésze számára hatalmas lehetőségeket lát. Az EEG jövőre az Ukrajnában kínálkozó lehetőségeket (mindenekelőtt atomerőművi szivattyú és átrakógép eladást) is ki szeretné használni.

A társaság anyavállalatát ellenőrző Roszatom cég is indulna a paksi atomerőmű bővítésére kiírandó tenderen, de Szitár-Csanád Attila úgy látja, hogy az általa vezetett cégnek akkor is jelentős beszállítási lehetőségei lesznek Pakson, ha nem a Roszatom nyeri a tendert.
A Ganz EEG megkezdte a régi, hazai elődcégtől örökölt gépparkja lecserélését, korszerűsítését. 2013-ban 300 millió forintot szán beruházásokra. Az évet egy idei fejlesztés gyümölcsével indítja: bevezeti a SAP termeléskövető és elszámolási rendszert.
Részletek a társaság fejlesztési terveiről hamarosan a Világgazdaság Online-on.