Cégvilág

Utaznak az iPhone-ra a zsebesek

Egyre több iPhone-t lopnak a nagyvárosokban. Párizsban majd 300 millió forint értékben vittek el Apple-termékeket a társaság márkaboltjából.

Külföldi lapértesülések szerint 1 millió euró (mintegy 292 millió forint) értékben vittek el különböző termékeket az egyik párizsi Apple üzletből betörők 2012 utolsó napján. A rendőrségi beszámoló alapján zárás után három órával, este 7 körül négy maszkos férfi tört be a helyi Operaház mögött található boltba.

Az Unsa rendvédelmi szervezet szóvivője a BBC kérdésére elmondta: a rablók azt használták ki, hogy a rendőrök jelentős része a Champs Elysees-n zajló szilveszteri ünnepséget biztosította. Bár a hatóságok az ellopott áruk értékéről egyelőre nem tájékoztattak, azt jelezték, hogy a rablók egy kisteherautóval menekültek el a helyszínről.

A BBC szerint egyre több városban panaszkodnak arra, hogy az Apple termékek miatt megszaporodtak a bűncselekmények. Michael Bloomberg New York polgármestere a napokban nyilatkozott úgy, hogy egyre több az olyan utcai lopás, amely során nagy értékű Apple készüléket tulajdonítják el a tolvajok. A helyi rendőrség beszámolója alapján a „Nagy Almában” 2012-ben összesen 3890 almás terméket loptak el ez pedig komoly növekedésnek számít, s –a közlemény szerint – egyben azt is jelzi, hogy az utcai tolvajok utaznak az Apple-készülékekre. A New York-i trendek ráadásul korántsem egyedülállóak: a BBC kérdésére hasonló tendenciákról számolt be a londoni rendőrség szóvivője is, kiemelve, hogy az áldozatok gyakran fiatalok, vagy nyugdíjasok.

A mostani rablás egyébként az Apple történetében az eddigi legnagyobb: Londonban 2011 októberében 75 ezer font (27 millió forint) értékben vitt el termékeket egy motorkerékpáros tolvaj a cég márkaboltjából.

lopás zsebes zsebtolvaj Apple iPhone
Kapcsolódó cikkek