Cégvilág

A mikrovállalkozások a legvédtelenebbek

A jelenlegi gazdasági környezet kevés biztosítékot és receptet kínál a mikrovállalatok számára.

A jelenlegi gazdasági környezet kevés biztosítékot és bevált receptet kínál a mikrovállalatok számára - írja a CIB. A mikrovállalkozások a hazai alkalmazottak 40 százalékát foglalkoztatják, részarányuk a tekintetében 19,1 százalék, szerepük tehát meghatározó, mégis sok tekintetben a legvédtelenebbek a piaci hatásokkal szemben. Az előttünk álló évtized a pénzügyi szakértők szerint is a bizalomról és a személyes tanácsadásról szólhat a bankok és a mikrovállalatok között, valamint az olyan konstrukciókról, amelyek a kihívásokkal teli környezetben is lehetőséget teremthetnek a fejlődésre és a biztonságos előrelépésre.

Új szerepbe kerültek a mikrovállalatok és a bankok, napjainkban ugyanis óriási jelentősége van az együttgondolkodásnak és a szoros partneri viszonynak - írja a banki elemzés.

Ami általában a mikrovállalatok biztonságos működését illeti, egy hitelkeret mindenképpen fontos lehet. Ezek a vállalkozások ki vannak szolgáltatva olyan tényezőknek, mint például az egyoldalúan megnövelt vevői fizetési határidők vagy a vevő-szállító oldali eltérő fizetési határidők, amelyek miatt pillanatok alatt nehéz helyzetbe kerülhet egy beszállító vagy gyártó. Működő megoldásként szolgálhat egy vállalkozás számára esetleges likviditási nehézségeinek a megelőzésében, ha egy biztonsági hálóként szolgáló folyószámlahitelt igényel.

mikrovállalkozás Bank
Kapcsolódó cikkek