Cégvilág

Elküldenek 800 szerelőt a Boeingtől

Az amerikai repülőgépgyártó megválik közel 800 dolgozójától, jórészt a 747-es és a 787-as típus programjában dolgozó szerelőktől. A termelés azonban nem csökken.

Olyan, 800 fős elbocsátást jelentett be az amerikai  Boeing repülőgépgyártó óriás, amely hosszútávú terve része, nem pedig az áll mögötte, hogy az érintett 747-es és 787-es típusok helyett más gyártmányokra összpontosítana cég. Az összes, elküldendő alkalmazott a Nemzetközi Gépszerelők Szövetségének a tagja.

Az érdekképviselet szóvivője szerint "szó nincs arról, hogy a társaság a mostani leépítéssel egy lefelé tartó spirálba került volna". Connie Kelliher hangsúlyozta, hogy a termelés nem fog csökkenni egyetlen Boeing "gyártósoron" sem, számol be a Reuters.

A Boeing meg kívánja kétszerezni a 787 Dreamlinerek kibocsátását annak ellenére, hogy ez a típus egyelőre nem szállhat fel, és nem szállítható ki belőle a vevőknek. Az év végéig havi tíz készül ebből a típusból. A jövő év elejétől a 737-esek havi termelése 42 repülőre nő a mostani 38-ról.

A chicagói székhelyű társaság most bejelentett létszámcsökkentésen kívül nem lesz újabb az erre az évre előirányzott 2000-2300 fős karcsúsítás elérése érdekében a polgári repülőgép gyártás üzletágban, a Puget Sound térségben. A létszám további csökkentését a lemorzsolódástól és a létszám átcsoportosításától várja a társaság Doug Alder szóvivő szerint.

elbocsátás Dreamliner Boeing
Kapcsolódó cikkek