BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elismerték: a fideszesek nézték át a trafiklistát

A polgármester kérte, hogy nézzék át a fideszes képviselők, ki lehet megfelelő jelölt a trafiknyitásra pályázók közül - mondta Hadházy Ákos, szekszárdi fideszes képviselő.

"Nem formális frakcióülés volt, hanem egy politikai egyeztetés, amely eredendően az aláírásgyűjtésekkel foglalkozott. A frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet" - nyilatkozta az önkormányzati képviselő a hvg.hu-nak. "Azt lehetett tudni, hogy vannak lobbik, de hogy ennyire nyíltan történjen, azon meglepődtem" - tette hozzá.

"Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket" - vázolta Hadházy a történteket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról nem tud.

"Ha eljutunk egy olyan helyzetbe, hogy azt gondoljuk, minden döntésünk helyes, akkor én egy példát szoktam mondani: a lengyel elnökét, Lech Kaczynskiét, aki felült egy repülőre, és úgy érezte, neki mindent meg lehet tenni. Ez a repülő lezuhant, mert olyan időjárási körülmények voltak, hogy nem volt lehetséges a leszállás, de ő beszólt a pilótafülkébe, hogy meg kell csinálni" - válaszolta a képviselő arra a kérdésre, miért döntött úgy, hogy kiáll a nyilvánosság elé. Tegnap sajtótájékoztatón Lázár János, majd a Parlamentben Fónagy János is azt mondta: nincs bizonyíték arra, hogy valóban fideszesek családtagjai, barátai, üzlettársai nyerték volna tömegesen a trafikokat.

A szekszárdi polgármester a portálnak azt mondta, választókerületi elnökként semmiféle listát nem látott. Horváth István azt mondta, „felfoghatatlan” számára, hogy Hadházy miért tesz ilyen állításokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.