Cégvilág

A Fidesz nem ért egyet a gyorsvonati felárral

A Fidesz-frakció álláspontja szerint a MÁV-nak vagy el kell állnia a gyorsvonati felár bevezetésétől, vagy egy elfogadhatóbb megoldást kell kialakítania - közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a kérdést május 15-ig, azaz jövő szerdáig rendezni kell.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja nem ért egyet a MÁV intézkedésével, ezért Rogán Antal frakcióvezető egyeztetést kezdeményezett a vasúttársaság vezetésével és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékeseivel, a megbeszélések jelenleg is zajlanak - mondta Kocsis Máté újságírói kérdésre válaszolva.

Kijelentette: a frakció határozott véleménye, hogy a MÁV-nak vagy el kell állnia a felár bevezetésétől, vagy egy elfogadhatóbb megoldást kell kialakítani.

A MÁV korábban azt közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes - gyorsvonattal érintett - viszonylatára pótjegyet váltani.

Rogán Antal - miután több kritikus vélemény is elhangzott a Fidesz-KDNP frakcióülésén a gyorsvonati felárról - hétfőn kezdeményezett egyeztetést a fejlesztési tárcával az ügyben.

Rogán felár gyorsvonat MÁV
Kapcsolódó cikkek