felár

Nincs tolongás az OTP-kötvényekért

Egyre drágább az eurós tőkebevonás a régiós bankok számára.
2022.07.04 Olvasási idő:

A Fidesz nem ért egyet a gyorsvonati felárral

A Fidesz-frakció álláspontja szerint a MÁV-nak vagy el kell állnia a gyorsvonati felár bevezetésétől, vagy egy elfogadhatóbb megoldást kell kialakítania - közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a kérdést május 15-ig, azaz jövő szerdáig rendezni kell.
2013.05.09 Olvasási idő:

A nyugdíjasnak meg kell vennie a minőségi pótjegyet

Nem kell az autóbuszra bevezetett minőségi pótjegyet megvenniük a bérlettel rendelkező utasoknak, a 3 éven aluli gyermekeknek és a hadirokkantaknak sem, viszont a kedvezménnyel utazóknak, így a nyugdíjasoknak igen.
2013.04.19 Olvasási idő:

Londoni elemzők: Az IMF-tárgyalással Magyarország lett a sztár

Idei mélypontjára, az év eleje óta először 500 bázispont alá csökkent szerdára a londoni piacon a magyar államadósság-törlesztési kockázatra kínált biztosítási tranzakciók árazása.
2012.05.02 Olvasási idő:

Kevesebb és drágább hitel - Semmi jóval nem bíztat az ING

Az idei első félévben kétszer annyi bank tervez további szigorítás a vállalati hitelezési feltételekben, mint ahányan tavaly ezt meglépték. A szűkös és dráguló finanszírozás a bankok hitelezési képességének romlásával, a veszteségek következtében előálló tőkehiánnyal van összefüggésben – írja az ING.
2012.04.02 Olvasási idő:

Újabb csúcson, 700 pont felett a magyar CDS-felár

Meredek drágulással átlépte a 700 bázispontos szintet - és ezzel rekordot döntött - a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása.
2012.01.04 Olvasási idő:

Ennyivel fogadnak arra, hogy becsődöl az USA

Eddig mintegy 4,8 milliárd dollár értékben kötöttek CDS-ügyleteket az Egyesült Államok állampapírjaira a befektetők, vagyis ennyi pénzt tesznek arra, hogy az USA nem fogja tudni visszavenni a kibocsátott kötvényeit.
2011.07.27 Olvasási idő:

Miért kérnek felárat az üdülési csekkért, ha nem tehetnék?

Alig egy hónap múlva a Volt fesztivállal elindul az idei szezon, ám aki a fesztiválokra indulna, s szállást akar foglalni, már aligha tudja megtenni. Sopronban a legtöbb szálloda már márciusban teltházas foglalást regisztrált, amely többségében akkor véglegesítik a házak, ha már kifizettük előre a szállást. Az, aki még idén üdülési csekkel rendezné a számlát, kellemetlen ténnyel szembesülhet: az utalvánnyal történő fizetésnél a szoba többe kerülhet.
2011.05.26 Olvasási idő:

Equilor: Ideje felkészülni az újabb uniós adósságválságra

Folyamatosak a piaci találgatások a görög adósság átstrukturálásról. Tegnap görög napilapok számoltak be arról, hogy a kormány az IMF-nél, és uniós szerveknél érdeklődött a az adósságtörlesztés esetleges átütemezéséről, ami komoly hullámokat vert a piacon.
2011.04.19 Olvasási idő:

A piac örül Orbán terveinek - Javult a kockázati megítélésünk

Jelentősen csökkent Magyarország kockázati felára, 311 bázisponton tartózkodik jelenleg. Tavaly decemberben még 400 bázispont körül mozgott, mellyel hazánk bekerült a világ 10 legkockázatosabb országa közé a CMA Data Vision adatai alapján.
2011.02.02 Olvasási idő: