Cégvilág

Bővíti itteni gyáregységét a németországi SCHOTT csoport

Jelentősen bővíti magyarországi gyógyszeripari csomagolóeszköz-gyártó telephelyét a világ egyik legnagyobb speciális üveggyártója, a németországi központú SCHOTT cégcsoport – közölte lapunkkal a társaság.

A vállalat a tervek szerint 2016-ig több mint 10 milliárd forintos beruházást hajt végre a Vas megyei Lukácsházán. Ennek első lépéseként megnyitottak egy új gépfelújító üzemet, amellyel több mint 30 munkahelyet teremtettek a régióban. A következő évek során a speciális csomagolóeszköz-gyártó kapacitást is tovább bővítik.

A SCHOTT 1993-ban alapított gyárában elsődleges gyógyszeripari csomagoló anyagokat – ampullákat, üvegcséket és karpullákat – állítanak elő az osztrák határhoz közeli Lukácsházán. A magyarországi gyár a vállalat legnagyobb gyógyszeripari telephelyévé nőtte ki magát: jelenleg mintegy 530 alkalmazottal évente több mint 1,7 milliárd egységet gyárt európai, illetve tengerentúli exportra, valamint belföldre egyaránt.

Frank Heinricht, a vállalat igazgatótanácsának elnöke az új gépfelújító üzem átadása kapcsán közölte: az itteni telephely bővítése a SCHOTT globális fejlesztési stratégiájának része. Terveik között szerepel, hogy új gyártósorokat is beüzemelnek Lukácsházán. Ezzel az itteni kapacitás is jelentősen bővül: a jövőben mintegy másfélszer annyi ampullát, üvegcsét és karpullát tudnak gyártani.

schott beruházás
Kapcsolódó cikkek