Cégvilág

Szeret kaparni a magyar - Rekord bevétel a sorsjegyekből

A Tippmix mellett a kaparós sorsjegyek esetében is jelentős bevétel növekedésnek örülhet a Szerencsejáték Zrt..

Tavaly összesen 34,9 milliárd forint bevétele volt a sorsjegyekből, ez 33 százalékos növekedéssel, 8,6 milliárd forinttal szárnyalja túl a 2011-es eredményt. Ez mintegy 100 millió játékszámot jelent. Az állami cég kínálatában lévő kaparós sorsjegyek száma változó, de rendszerint legalább egy tucat fajta közül választhatnak a játékosok. A legnépszerűbb mostanában a Buksza, amely drága ugyan, de 50 millió forintos főnyereménnyel kecsegtet.

A siker titka a nyeremény adómentessége és ezáltal a nagyobb visszafizetési arány. Idén tavasszal jelent meg a Monopoly, amellyel 10 millió forintot lehet nyerni. A Szerencsejáték Zrt. május 15-én 53,1 millió forintos szerződést írt alá Scientific Games International céggel a sorsjegy gyártására és licenszdíjra.
„A legnépszerűbb sorsjegy a Black Jack, a Buksza és a Fáraók Kincse, nyereményként pedig kifizettek 22 milliárd forintot. Magukat a sorsjegyeket pedig (biztonsági okokból) külföldön gyártatják zárt és többszörösen ellenőrzött, auditált rendszerben. A sorsjegyeken számtalan – akár szabad szemmel nem is észrevehető – biztonsági védelem és kód van, ami mondjuk inkább a vállalat, mint a játékos érdeke” – írta az ittapiros.com szakoldal.

sorsjegy játék
Kapcsolódó cikkek