Cégvilág

Tatabányán a Három-Sallertől lehet cigarettát vásárolni

A honlapján már elérhető vámhatósági engedéllyel rendelkező nemzeti dohányboltok listája az ócsai Vesz-Ad Bt.-től a felsőrajki Zsuppán Etelkáig. Például a Bármikor 71. Bt. két trafikkal büszkélkedhet Óbudán, Füstösné Fábián Csilla pedig öt Tolna megyei településen Kurdtól Gyulajig. Vicces kedvében lehetett egy tatabányai trafikos, aki két boltjának is a Három-Saller Bt. nevet választotta, Budapest 18. kerületében pedig a Természetes Hang Bt. kapott öt engedélyt az adóhatóságtól.

Valamennyi cég nevére a maximálisan lehetséges öt trafikot jegyezték be, kivétel az UNIÓ Kertváros Bt., amely 35 dohánybolt tulajdonosa Kazincbarcikától Sajóecsegig. A koncessziót magánszemélyként lehetett elnyerni húsz évre, ám a trafikot egyéni vállalkozóként vagy betéti társaság beltagjaként elnyert koncesszióval lehet üzemeltetni, ami alapján valószínűsíthető, hogy a nyertesek jelentős része kezdő vállalkozás.

„Rendes ember ilyet nem tesz, rendes miniszterelnök ilyet nem engedélyez. Ha a nyom eltűnik, a bűn akkor is megmarad” – reagált Bajnai Gordon, az Együtt–PM szövetség vezetője a Twitteren arra a hírre, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter utasítására küldi vissza a vesztes trafikpályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. az érintetteknek.

Az állami szervezet így megszabadul az adatoktól, megszünteti a perelhetőségét, és ellehetetleníti a bizonyítási eljárást. A cég szerint megszűnt a nem nyertes pályázatok megőrzésének célhoz kötöttsége. Az NDN Zrt. honapján működő dohányboltkereső szerint még mindig csak mintegy 4200 trafik nyitott ki az országban. Közülük többeknek nem működött a pénztárgépe, ezért kézzel írták a számlát.  n V. M.

dohány nemzeti dohánybolt trafik cigaretta
Kapcsolódó cikkek